Tarihçe

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 1993-1994 akademik yılında kurulmuştur. Bölüm, o tarihten bu yana edebiyat, dilbilim, çeviri ve dil eğitimi alanlarında eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölümün temel amacı, öğrencilerin hem mesleki hem de bireysel açıdan gelişmeleri için çok yönlü bir yaklaşımla İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında mümkün olan en iyi eğitimi sunmaktır. Bunun yanı sıra Bölüm, öğrencilerin bilgisayar sistemleri, internet ve projeksiyon cihazlarına erişiminin olduğu tam donanımlı sınıflarda dersler vererek öğrencilerin İngilizce dilindeki akıcılığını artırmayı ve okuma, konuşma ve yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Akademik kadromuz üç profesör, üç doçent, beş doktor öğretim üyesi, dört öğretim görevlisi ve iki araştırma görevlisi olmak üzere toplam on yedi öğretim elemanından oluşmaktadır. Müfredat sadece edebiyat derslerini değil, dil eğitimi ve dilbilim derslerini de kapsamaktadır. Bir profesörümüz yabancı uyruklu olup, İngiliz tarih ve edebiyatındaki uzmanlığını sayesinde öğrencilerin İngiliz kültürüne olan aşinalıklarını zenginleştiriyor. Öğrenciler, akademik çalışmalarının yanı sıra, sahne oyunları sergilemek, okuma kulüplerine katılmak, münazara oturumları düzenlemek veya tarihi yerlere turlar düzenlemek gibi müfredat dışı faaliyetlerde bulunmaya teşvik edilmektedir. Bölümümüzde lisans derslerinin yanı sıra yüksek lisans ve doktora programları da bulunmaktadır. Bölümümüzün mezunları turizm, dışişleri, ticaret ve özellikle eğitim alanlarında istihdam edilebilmektedir.