Hakkımızda

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, 1993-1994 akademik yılında öğrenci alımına başlamıştır. Bölüm, o zamandan beri edebiyat, dilbilim, çeviri ve dil eğitimi alanlarında eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölümün temel amacı, öğrencilerin mesleki ve bireysel yönlerini geliştirmek için çok yönlü bir yaklaşımla İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında en iyi eğitimi sunmaktır. Bölüm eğitim dili İngilizcedir. Ayrıca, bölüm, öğrencilerin İngiliz dilindeki akıcılıklarını artırmayı ve onların okuma, konuşma ve yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlar. Bu amaçla, öğrencilerin bilgisayar sistemlerine, internete ve projeksiyon cihazlarına erişim sağladığı tam donanımlı sınıflarda dersler düzenlenmektedir. Akademik kadro toplamda on beş öğretim üyesinden oluşmaktadır ve bunlar arasında iki profesör, dört doçent, dört yardımcı doçent, dört öğretim görevlisi ve bir araştırma görevlisi bulunmaktadır. İki profesörümüz de yabancıdır ve İngiliz kültürüne dair bilgi birikimleri, öğrencilere İngiliz tarih ve edebiyatı konularında aşina olma fırsatı sunmaktadır. Müfredat sadece edebiyatı değil, aynı zamanda dil eğitimi ve dilbilimi derslerini de kapsar. Akademik çalışmalarının yanı sıra öğrenciler, tiyatro oyunları sahneleme, okuma kulüplerine katılma, tartışma oturumlarına katılma veya tarihi yerlere turlar düzenleme gibi ekstra etkinliklere teşvik edilir. Lisans derslerinin yanı sıra bölümde yüksek lisans ve doktora programları da bulunmaktadır. Bölümümüzün mezunları, özellikle turizm, dış ilişkiler, ticaret ve özellikle eğitim alanlarında istihdam edilebilirler.